Boerenkool is een echte hype. Al zeker sinds Béyonce truien draagt met kale erop gespeld! Maar eigenlijk is het gewoon nog steeds een lekker gezonde kool, die al jaar en dag populair bij onze Noorderburen is. Deze bladgroente is een fantastische bron van vitaminen en mineralen. Als er één groente is die de term superfood mag krijgen, dan is het deze wel!

1. Boerenkoolstamppot met kippenworst


Verwerk de lekkere bladgroente in een klassieke stamppot. Dit heerlijk winterse gerecht met kippenworst is makkelijk te bereiden en zalig hartverwarmend.

Een lekkere stamppot van boerenkool met kippenworst


2. Kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen


Een lekker stukje kalkoen en gedroogde abrikozen met gezonde kool is een heerlijk verrassende combinatie. De boerenkool komt puur tot zijn recht.

Een mager stukje kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen

3. Dahl met boerenkool


Dahl is een traditioneel Indiaas gerecht op basis van linzen. De combinatie met de kool is lekker winters, gezond en makkelijk klaar te maken. Lekker met wat plat brood!

Dahl met boerenkool

4. Maaltijdsoep met boerenkool


Deze winterse maaltijdsoep is heerlijk voor de koude dagen. De combinatie met ham en de lekkere kool vult goed en is makkelijk te maken.

Een hartverwarmende maaltijdsoep met ham en kool

5. Canneloni met boerenkool en ricotta


Een lekker vegetarisch gerecht van cannelloni's gevuld met boerenkool en ricotta. Ideaal voor in de winter en budgetvriendelijk.

Cannelloni met boerenkool en ricotta

6. Salade van jonge boerenkool, avocado en gember-saliedressing


Salade van jonge boerenkool met avocado en gember-saliedressing

Jonge boerenkoolblaadjes kan je zo rauw eten, en vind je tegenwoordig in zakjes slamengeling, voorverpakt in de supermarkt. Ideaal om deze frisse en gezonde salade te maken!