Kimchi is tegenwoordig helemaal in. Je vindt deze Koreaanse gefermenteerde kool op elk foodtruckfestival, in een trendy brasserie of Aziatisch restaurant. Ben jij er ook zo gek op maar weet je niet goed welk gerecht er nu juist past bij deze speciale smaak? Wij zetten drie lekkere recepten op een rijtje.

Gebakken rijst met kimchi
Gebakken rijst met kimchi

Gefermenteerde kool is eigenlijk vrij eenvoudig zelf te maken, lees hier ons uitgebreide stappenplan voor de perfecte kimchi. Traditioneel wordt dit lekkere bijgerecht gemaakt van Chinese kool maar tegenwoordig vind je er allerlei variaties op. Kimchi heeft een uitgesproken fris-zure smaak en past prima in allerlei wokgerechten, als bijgerecht bij Aziatische stoofschotels of in een salade.

3 x kimchi

Gebakken rijst met kimchi

Wok wat groenten en stukjes vlees in olie tot ze bijna gaar zijn. Snijd wat kimchi fijn en voeg het toe aan de wokschotel. Voeg nadien gekookte rijst toe aan de wok en breng op smaak met wat sojasaus. Klop een eitje los in een kommetje en meng het onder de gebakken rijst. Werk het gerecht af wat fijngesneden lente-ui, gefrituurde uitjes en sesamzaadjes.

Pulled pork sandwich met kimchi

Vervang de Chinese kool in het traditionele recept door komkommer. Neem een pistolet of een hamburgerbroodje en doe hierop wat ‘pulled pork’. Leg komkommerkimchi op het varkensvlees en werk af met wat chilimayonaise.

Noedels met kimchi

Neem wat verse groente- of kippenbouillon en doe hierin noedels en groenten naar keuze. Voeg wat sojasaus en fijngesneden kimchi toe en kook het geheel enkele minuten. Serveer met een zachtgekookt eitje.