Rabarber is dé ultieme lentegroente, en daar genieten we graag met volle teugen van deze maanden. Je kan het stoven, koken of bakken, maar vooral in zoetigheden is het erg lekker. De frisse, zurige smaak komt helemaal tot zijn recht in combinatie met zoet.

1. Lekkere rabarbertaart

Rabarber is heerlijk verwerkt in een taart: de zure smaak wordt heerlijk gecomplementeerd met het zoete. Een echte lente-klassieker die je makkelijk zelf maakt!

Een heerlijke rabarbertaart

2. Rabarbergranité

Een granité is een heerlijke ijssoort met vruchten, water en suiker. Deze frisse volwassen versie met rabarber en rode wijn is heerlijk zoet-zurig en ideaal voor een warme lente-dag!

Een frisse rabarbergranité

3. Crumble van rabarber

Deze crumble is poepsimpel om te maken! Een heerlijk crunchy, zoet laagje over zacht gestoofde, zurige rabarber is gewoonweg genieten.

Een heerlijke crumble

Doopte jij ook rabarberstengels in een potje suiker als kind? Vertel het ons in de comments!