Naar jaarlijkse goede gewoonte, maken we bij 15gram verschillende feestmenu's om jullie te inspireren tijdens de feestdagen. Ook dit jaar maakten we maar liefst 3 verschillende menu's, voor ieder wat wils. Met telkens twee hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De thema's: Traditioneel, Origineel en Om te delen. Feestelijke gerechten die niet té moeilijk zijn om klaar te maken en met tal van tips om op voorhand klaar te maken. 

We bijten de spits af met het traditionele menu. De feestdagen zijn hét moment bij uitstek om de Grote Klassiekers nog eens boven te halen, het zijn niet voor niets klassiekers natuurlijk. Hiermee scoor je altijd. We gaven deze toppers een kleine twist, om je tafelgasten aangenaam te verrassen.

Dit is ons feestmenu 'Traditioneel':


Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta
Scampi diabolique soepje


Tongrolletjes in kreeftensaus


Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten


Tiramisu kerstbûche



Dit kan je op voorhand maken:



  • De hartige soezen en de ricottavulling

  • Het soepje voor de scampi diabolique

  • De kreeftensaus voor bij de tongrolletjes

  • De veenbessensaus voor bij de hertenfilet en ook de groentjes kan je al voorbereiden

  • De tiramisu kerstbûche


Veel succes en smakelijke feesten gewenst!


Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta


Hartige soezen met gerookte zalm en ricotta
Een heerlijk feestelijk hapje, deze schattige hartige soezen met ricotta op smaak gebracht met citroen, dille en gerookte zalm. Je kan de soezen gemakkelijk (tot 2 dagen) op voorhand maken, de ricottavulling een dag op voorhand. Werk ze maximum 1 uur voor het serveren af. Smakelijk! Bekijk recept



Scampi diabolique soepje


Scampi diabolique soepje
Een heerlijke en originele variatie op de klassieker 'scampi diabolique', gepresenteerd als soepje in aperitiefglaasjes of kleine kommetjes. Wanneer je de porties wat groter maakt, kan je er een voorgerecht van maken. De soep kan je gemakkelijk enkele dagen op voorhand maken, de scampi's bak je vlak voor het serveren. Bekijk recept



Tongrolletjes in kreeftensaus


Tongrolletjes in kreeftensaus
Een zalige klassieker, deze tongrolletjes in kreeftensaus, ook gekend als nantuasaus. Vraag aan je visboer om de tong te fileren voor jou. De saus is gemaakt op basis van de schalen van grijze garnalen en kreeftenbouillon, voor een snellere versie kan je ook kreeftensoep gebruiken. De saus kan je op voorhand maken! Bekijk recept



Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten


Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten
Een heerlijk stukje wild op het menu tijdens de feestdagen? Hertenfilet is lekker verfijnd en gemakkelijk om te maken! De veenbessensaus kan je op voorhand maken, de groenten kan je ook voorbereiden en een half uur voor het serveren in de oven schuiven. Gemakkelijk toch? Geniet ervan! Bekijk recept



Tiramisu kerstbûche


Tiramisu kerstbûche
Tiramisu blijft een topdessert, ook tijdens de feestdagen! We maken er een heerlijke rolbiscuit van, afgewerkt als een kerstbûche. Een klassieker met een twist waar je al je tafelgasten blij mee zal maken! Deze tiramisu kerstbûche moet je op voorhand maken, idealiter de ochtend voor de feestelijkheden. Bekijk recept