Vandaag, 21 juni, is het officieel zomer. Het voorjaar was koud en druilerig, dus laat ons hopen dat de zomer nu écht uit de startblokken schiet! We zorgen met deze 10 gerechtjes in elk geval voor de zomer op je bord.
Op warme dagen genieten we graag van lichte, frisse gerechten. Zomergroenten zoals tomaten, komkommer, paprika, courgette en venkel zijn nu volop in seizoen. Ook zoet en sappig fruit zoals perzik, nectarine en (water)meloen heeft nu veel smaak. Hét ideale moment dus om ze op het menu te zetten!
Wist je dat 21 juni in de Scandinavische landen gevierd wordt als “Midsommar”? Het is er een van de meest geliefde feestdagen. Families en vrienden komen samen voor een uitgebreide maaltijd, liefst buiten in de tuin. Ingelegde haring met nieuwe patatjes en dille is één van dé typische gerechten voor Midsommar. Wij serveren je graag onze versie.
Ook wie tijdens de zomer graag de barbecue aansteekt, vindt in dit artikel genoeg inspiratie. Kies je voor de geroosterde bruschetta, worstjes-satés of voor de Griekse wrap met merguez? Tover de zomer op je bord en laat het smaken!
Salade caprese
De Italiaanse klassieker: salade caprese met tomaat, basilicum en mozzarella. Onze tip? Gebruik buffelmozzarella of burrata, zoveel lekkerder! Bekijk recept
Bruschetta bar
Een zalige apero: een 'bruschetta bar'. Daarbij beleg je een grote aperoplank met krokant geroosterde broodjes en heel veel verschillende Italiaanse toppings: tomaat-basilicum, burrata, pesto, olijfjes, prosciutto,... Iedereen kan zo zijn eigen bruschette samenstellen. Schenk een glaasje prosecco in en genieten maar! Bekijk recept
Aardappelsalade met haring en dille
Een fris Scandinavisch gerecht met haring, kwarteleitjes, krielaardappeltjes en komkommer. Even pittig en koel als de fjorden in het hoge noorden! Bekijk recept
Kipfilet met zomerse stoemp
Een eenvoudig gerecht, dat toch barst van smaak, zo hebben we het graag! Een sappige kipfilet, met kipkruiden en daarbij een zomerse stoemp met kerstomaatjes, lente-ui, rucola en crunchy pijnboompitten. Dat wordt weer smullen! Bekijk recept
Worstjes-saté met aardappelsalade
Lekker origineel en zomers, deze worstjes-saté met kerstomaatjes en aardappelsalade. Ideaal om op de barbecue te maken, maar in een (grill)pan kan natuurlijk ook. Zet wat biertjes of wijn fris en geniet van dit zomers maaltje! Bekijk recept
Witte vis in kokos-limoensaus met boontjes, tomaten en volkoren rijst
Kokosnoot met limoen is een hemelse combinatie. De smaken zijn precies tropisch en fris genoeg voor dit zomerse bordje. Bekijk recept
Volkoren pastasalade met gegrilde groenten, feta en gebakken munt
Een kleurrijke, zomerse pastasalade met een verrassend ingrediënt: gebakken muntblaadjes! Dit moet je echt eens proberen, wat een smaakbommetje! Geniet van deze originele smaakvolle vegetarische maaltijd! Bekijk recept
Watermeloensalade met feta en munt
Watermeloen, feta en munt zijn een killer-combinatie! Heerlijk verfrissend en ideaal als slaatje bij een barbecue. Bekijk recept
Orzo met burrata en courgette met venkel en tomatensaus
We garen alles in één ovenschaal in de oven. Ja, ook de orzo. Door de tomatenpulp blijft alles lekker sappig. Roeren hoeft niet, handig hé. Afwerken doen we met burrata, dat is het romige, luxueuze zusje van mozzarella. Overheerlijk! Bekijk recept
Griekse wrap met merguez, tzatziki en gegrilde paprika
Origineel en snel klaar, dat is een gouden combinatie. Zet deze Griekse wraps (in een mum van tijd) op tafel en scoor bij je tafelgasten. Bekijk recept