Dé sleutel tot wat vaker plantaardige gerechten op het menu te zetten, is om voor gerechten te kiezen die niet 'opvallend vegan' zijn. Gewoon kleurrijke bordjes met veel groenten, smaken, kleuren en texturen. Wij hebben alvast een selectie gemaakt van 10 gerechten die aan die criteria voldoen. Maak ze klaar, vertel niet aan je tafelgasten dat het 'vegan' is, en vraag naar hun reactie achteraf. Of ze iets gemist hebben? Of ze doorhadden dat het volledige gerecht plantaardig was? We durven wedden van niet!
Wist je trouwens dat je bij Foodbag ook elke week 3 (of soms zelfs meer) gerechten kan kiezen die 100% plantaardig zijn? Veganisten kunnen dus perfect een vegan maaltijdbox samenstellen. Maar wie af en toe wat bewuster wil kiezen voor gezondheid en een lagere milieu-impact, kan dus ook 1 of meerdere gerechten kiezen. Handig toch?
Rijst met geroosterde bloemkool, linzen en kruidendressing
Foodbagchef Caroline: "Ik liet me inspireren door mujadara, een heerlijk gerecht uit het Midden-Oosten met rijst, linzen en gekaramelliseerde ui. Ik voeg nog extra smaakmakers toe, zoals geroosterde bloemkool, rozijnen en een frisse citroen-kruidendressing." Bestel dit verrassende gerecht deze week bij Foodbag!
Wrap met knolseldershoarma, looksaus en geroosterde kikkererwten
Foodbagchef Caroline: "Dit recept leerde ik kennen via Lisa van Nom.Eat, een vegan blog. Echt verrassend lekker, die knolseldershoarma. Dit gerecht doet denken aan een typische durum, maar dan boordevol groenten en vitamines." Bekijk recept
Classic vegan burger met frietjes en homemade BBQ-saus
Chef Caroline: "Een echte classic burger, maar dan in vegan versie! Ik maak zelf een verrassende BBQ-saus en zoetzure komkommer. En bij een classic burger mogen frietjes uiteraard ook niet ontbreken! Bekijk recept
Vegan spaghetti 'nduja' met wortel en basilicum
Nduja is een pittige smeerbare worst uit Calabrië die zich perfect leent als basis voor pastasaus. We maken deze veggieversie met zongedroogde tomaten, chilipeper, miso en rode wijnazijn. De originele versie zal ons een worst wezen ;-). Bekijk recept
Fried rice in ananas met wortel, tofu en pindanoten
Chef Caroline: "Toegegeven: vegan gerechten creëeren, vraagt soms wat creativiteit. Ik heb me geweldig geamuseerd met het ontwikkelen van deze 'pineapple fried rice'. Met wortel maak ik een soort van speklapjes, verrassend lekker! Benieuwd?" Bekijk recept
Sticky tofu met wokgroenten en rijst
Dit is ons go-to gerecht om non-believers te overtuigen van tofu. Door wat sojasaus en shoarmakruiden toe te voegen, krijgt die een heerlijke, volle smaak én het is een originele manier op gehakt na te bootsen. Bekijk recept
Gnocchi in pompoensaus met crunchy pecannoten
Gnocchi zijn typisch Italiaanse deegballetjes gemaakt van aardappel. Je spreekt ze trouwens uit als 'njokki'. Weer een discussie minder aan tafel! Een heerlijk winters bordje comfortfood dat ook nog eens vegan is! Bekijk recept
Loaded zoete aardappelfrietjes met misodressing en spitskool
Een heerlijke traybake met lekker veel groenten en volgens ons de allerlekkerste dressing die we ooit proefden! Als je wilt ontdekken waarom miso zo'n fantastische smaakmaker is, dan moet je dit recept zeker eens uitproberen! Bekijk recept
Aziatische koolsla met noedels met Korean Davai dumplings
Wij zijn helemaal verzot op de Koreaanse keuken! Toen we hoorden dat Davai Koreaans geïnspireerde dumplings maakte, moesten we ze proeven! Ze passen perfect bij een Aziatische koolsla en sobanoedels. Smaakbommetje! Bekijk recept
Salade fattoush met pitacroutons, geroosterde bloemkool en bietjes
Salade fattoush is een originele broodsalade uit de Libanese keuken. We voegen nog geroosterde bloemkool, bietjes en walnoten toe om er een echte maaltijdsalade van te maken. Smakelijk! Bekijk recept