Dames en heren, appelen en peren,... de herfst is volop bezig! We wenden ons dus voornamelijk vandaag tot de appeltjes, want die zijn écht op hun best nu. Versgeplukt, knapperig en overvloedig! Wie een appelboom in de tuin heeft, moet nu creatief aan de slag met al die appels. Of misschien deed je wel een goede deal bij de fruitboer? 

En geef toe: de beste manier om al die appeltjes te verwerken, is toch gebak maken? De geur van versgebakken cake of taart in je huis, maakt het heerlijke herfstgevoel compleet. Daar kan geen enkele druilerige dag tegenop! We verzamelden 10 toppertjes met appel, dus verwarm die oven maar alvast voor!


'Meer-appel-dan-cake'-appelcake


'Meer-appel-dan-cake'-appelcake
Heb je al gehoord van 'invisible apple cake'? Wij hebben het vrij vertaald naar 'meer-appel-dan-cake'-appelcake. Het verschil tussen de laagjes appel en cake is moeilijk te onderscheiden, en het aandeel appel is véél groter dan in een klassieke appelcake (en goed nieuws voor wie dat fijn vindt: er zit dan weer veel minder suiker en boter in). Het beslag heeft meer weg van flan, de combinatie met de vele appeltjes is heerlijk. Moet je proberen! Bekijk recept



Appelcake


Appelcake
Een eenvoudig genot: een lekker stukje versgebakken appelcake met een snufje kaneel. Thee of koffie erbij en je dag is goed! Bekijk recept



Appelcake


Appelcake
Appels met ahornesiroop en amandelen zijn een perfecte combinatie, en komen heerlijk tot hun recht in deze heerlijke cake. Een echt verwen-dessertje! Bekijk recept



Tarte tatin


Tarte tatin
Een echte Franse dessertklassieker van de zusjes Tatin. Deze omgekeerde warme appeltaart bevat slechts 4 ingrediënten en is helemaal niet veel werk. Bekijk recept



4/4de cake met appel


4/4de cake met appel
4/4de cake is de klassieker onder de cakes, maar een echt succesrecept. De cake kan soms wat droog uitvallen, en dan zorgen appeltjes voor een heerlijke fraicheur. Smakelijk! Bekijk recept



Muffin met appel en kaneel


Muffin met appel en kaneel
Deze muffins met appel en kaneel zijn hartverwarmend tijdens de winterdagen. Je maakt dit zoete gebak in een handomdraai. Probeer ze ook eens als ontbijt! Bekijk recept



Appelstrudel


Appelstrudel
Iedereen zit klaar om te smullen van dit traditioneel Oostenrijks bladerdeeggebak. Appelstrudel, bladerdeeg opgevuld met een mengeling op basis van blokjes appel en rozijnen, een absolute aanrader tijdens deze koude maanden. Ook de kinderen zijn er dol op! Bekijk recept



Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes


Hartige appel- geitenkaas en notenbloemetjes
Deze mooie bloemetjes zijn het ideale hapje. Gemaakt van bladerdeeg, geitenkaas, appel en noten zijn deze hapjes een lekkere combinatie van zoet en hartig. Bekijk recept



Appelgalette met vanille-ijs


Appelgalette met vanille-ijs
Een galette is een heerlijke, rustieke taart met zelfgemaakt deeg dat je over een vulling vouwt. We maken een galette met fijne plakjes appel, kaneel en een bolletje vanille-ijs om erbij te serveren. Deze taart is het lekkerst als 'm lauw serveert! Bekijk recept



Apple pie


Apple pie
Deze klassieke apple pie met kaneel is heerlijk zoet genieten in de winter. Serveer de taart nog wat warm, extra lekker! Bekijk recept